Inilah hasilnya….tak sia-sia kan…

Sebanarnya baru jer berjinak2 ngan photoshop dan edit mengedit gambar ni. Dah lama sebenarnya photoshop ni ada kat dlm lappy, tapi tak reti sangat nak guna..apa lagi fungsi setiap tools kat dlm tu. Disebabkan nak sgt tau, saya try cari tutorial photoshop, akhirnya berjaya juga buat.

Ni lah hasilnya….

Baru teringat…kat mini garden saya ada 2 ekor ulat yg bakal jadi rama-rama….kisahnya bermula mcm ni…minggu lepas balik dari opis saya hairan pasal apa limau purut takde daun, tak pernah pula dipetik…bila diperhati dari dekat…ada ulat bulu tengah bersantai, ingatkan seekor, rupanya 2 ekor…Mula2 ingatkan nak buang jer, tapi cian pulak,bukan dia kacaupun. Lagi satu, mana ulat2 ni pandai nak makan nasi, daun hijau tu je yg dia pandai makan…

Pagi tadi, ulat2 tu dah berubah wajah, dah terbentuk kepompong, tak bergerak, statik jer…tak lama lagi mesti jadi rama-rama…ambil gambar masa rama-rama tu keluar kepompong mesti cantik kan..(ceewah  teringat pulak iklan kat tv)…cerita ni tersasar cket dari tajuk..heheheh..

to be continue…

signature

Share on Google Plus

About Ija

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

cujen said...

comel la header tu.

salam singgah dari CUJEN THE LEJEN

MINTAK TOLONG KLIK KAT SINI

SiS NaD said...

SaLaM ZiaRaH DaRi SiS... DaTaNG TeRJaH DaRi BLoG aBG BeN... NaK KoTaKaN JaNJi TuK ZiaRaH RaKaN2 BLoGGeRS!~ (^_____^)V

JoM MeRiaHKaN DooNia BLoG MaLaYSia!~ (^_____^)V

P/S : GeRaM SBaB MaSiH TaK Tau GuNAKan PHoToSHoP!~ GRrrRrr!~ >_____<