Checklist Raya...

Salam...salam..salam....ehhh bukankah hari ni Hari Wanita Sedunia.....selamat hari wanita kepada wanita2 di seluruh dunia...HAPPY WOMEN DAY to me....

Bercerita tentang checklist raya...perlu ker..penting ker?..
Bukan jer kat opis or kat tempat keje jer nak kena ada checklist tau. Time raya ni pun kena ada checklist
...ianya umpama planner...memudahkan kita untuk membuat perancangan...

So nanti takdelah kes2 terlebih bajet or terlebih beli...or terlupa beli
Ianya penting sangat2 terutamanya bagi saya yang kategori ingat2 lupa nih (muda2 dh pelupa)..

Korang buat ker chekclist raya...apa yang korang tulis (saja jer nak menyibuk)..
Tahun ni checklist raya saya tak banyak.Biasa2 jer....kalau letak banyak2 takut tak ter"done " pulak..
Antaranya...
1. Buat popia mini inti serunding (tinggal nak goreng jer..suka buat sendiri)
2. Baju raya kaler grey (tema thn ni)
3. Isi borang cuti (cuti dah lulus)
3. Beli tiket balik kpg ( minggu pertama puasa dah beli)
4.Buat popia nestum (on the way nak siap...dlm proses)
5. Isi sampul raya (done..tapi mcm tak cukup)
6. Buat kek lapis (akan dibuat di kampung halaman)
7. Nak buat semperit badam (baru nak cari resepi)
8. Sembayang Sembahyang Hari Raya (harap2 tiada halangan =)..)

Kalau ikutkan ada banyak nak disenaraikan....tapi cukuplah setakat tu...
Yang ke 7 tu sebenarnya tak pernah buat..pernah makan jer..so thn ni first time nak buat..ada jumpa resepinya tapi tak tau sedap ke tak...

So..kalau korang ada resepi semperit badan yang best share ngan saya yer...
Bila baca balik checklist raya saya ni..nak tergelak pun ada...checklist yang tak macam checklist..







Comments

Wanita2u said…
Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html
Wanita2u said…
Jom join giveaway dari Wanita2u. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

Popular Posts