Bila Lapar Teringat...

Salam..day 2 of this week..haha cakap omputih lah..so apa kes teringat nih...kisahnya begini..last week,few day before..lalu kat bakery..disebabkan dah lama tak tengok trend terbaru...ronda-ronda la kat bakery tu, mula2 tu berkenan kat yam cheese tart..pastu tertarik pula kat hokkaido chiffon cake..actually tak pernah rasa kek ni tapi nak try...
sampai tumah tak makan pun pun kek tu..just letak kat dapur..konon2 nak buat minum petang baru nak makan...OMG bila kek tu dah sampai kat tekak..rasa menyesal tak beli 2 3 biji...sangat2 lembut umpama makan cotton candy..soft like cotton....
then try lah cari resepi kat google, konon2 nak try buat,baking lover suka mencuba....actually nama sebenar tak tau...google jer and last2 jumpa gak..tu pun sebab ada gambar...tak sangka nama kek tu hokkaido...rupanya kek ni popular kat taiwan...
and now my perut tengah lapar..tiba2 teringat kat kek itu....aduhai kek di mana kau...
annyeong.....

Share on Google Plus

About Ija

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments: