Korean Pancake aka Hotteok 호떡


Salam...
dah lepas breakfast alhamdulillah kenyang...breakfast nasi dagang of kos le kenyang...semalam teringin nak makan nasi dagang, so wassup kawan, minta tolong pos rempah nasi dagang terangganu, pagi ni tiba2 ternampak ada nasi dagang kt gerai jual nasi lemak...pe lagi terus beli..rezeki di pagi khamis..
lepas ni nak try masak nasi dagang, so kalau teringin nak makan tak susah2 nak g mencari...

rasanya macam dah lama tak share resepi kat blog ni..yang pasti bukan resepi nasi nasing dagang..just nak share resepi Korean Pancake, orang Korea panggil hotteok (호떡 )...resepinya simple jer tak susah mana pun..resepi ni saya dapat kat BeyondKimchee resepi dalam bahasa english, tapi ada gambar bagaimana nak buat hotteok so simple dan mudah untuk difahami...


 
Picture : from google.com 

Bagi saya hotteok ni sedap lebih2 lagi kalau makan panas-panas..inti bergantung selera masing2, apa2 bahan boleh dibuat inti..setakat ni saya guna inti peanut butter. yang pasti hotteok senang dan mudah untuk disediakan..
selamat mencuba.



 
 



Share on Google Plus

About Ija

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments: